Hvad kan jeg blive? – Sports Broadcaster

Foto: Canva

Har du altid undret dig over hvad man laver som Sports Broadcaster og hvad det kræver at blive en? Her er lidt om hvad man laver som sports broadcaster og hvad det kræver at blive en.

En Sports broadcaster er en person, der rapporterer om live sportsbegivenheder, ofte til tv eller radio. Som broadcaster giver man kommentarerne og analyser under spillet, holder seerne informeret om resultatet, giver baggrundsinformation om holdene og spillerne og rapportere om vigtige spil og begivenheder.  

Som Sports broadcaster, arbejder man ofte for en tv- eller radiostation eller for et dedikeret sportsnetværk. Man kan også arbejde som freelancere eller som en del af et større broadcast team.  
Udover live-udsendelser kan man også være vært for sports talkshows, levere analyser af højdepunkter og gentagelser og gennemføre interviews med spillere og trænere. 

Færdigheder
Som sports broadcaster, er det vigtigt at man er god til at tale offentligt og med en behagelig stemme og har en god udtale. De fleste sportscastere skriver deres eget materiale, så skrivefærdigheder er en nødvendighed.

Forskningskompetencer er en vigtig del da man som sports broadcaster skal finde oplysninger om de seneste sportsemner, som kan kommenteres på under udsendelsen.

Interpersonelle færdigheder er vigtigt da man kommer til at skulle interviewe gæster, interagere med andre tv-selskaber og besvare telefonopkald. 
Hvis man er radio sports broadcaster er det vigtigt at man har nogle tekniske færdigheder til at betjene computere og redigeringsudstyr. 

Kvalifikationer
Uddannelses kvalifikationer kan variere meget. Typiske uddannelser er Bachelorgrad i kommunikation, Radio, Journalistik, Radio og tv, medier eller massekommunikation. Udover bacheloruddannelser anbefales det også ofte at man tager kurser eller programmer der er specialiseret i sportsjournalistik, sportsudsendelser eller sportsledelse.