Hvad kan jeg blive? – Sportsfotograf 

Foto: Unsplash

Har du altid undret dig over hvad en sportsfotograf laver og hvad det kræver at blive en? Her er lidt om hvad man kan forvente at lave som sportsfotograf og hvad der tager for at blive en.

En sportsfotograf arbejder ofte for aviser, magasiner, hjemmesider eller bureauer, og er ansvarligt for at tage hurtige action billeder af atleter ved sportsbegivenheder.

Kvalifikationer:
For at blive sportsfotograt, kræver det ikke en universitetsuddannelse. Der er forskellige måder at blive sportsfotograf på, man kan vælge at tage en fotograf erhvervsuddannelse som tager 5 år hvor man lære en masse om fotografi og redigering, men samtidig får en masse erfaring gennem en læreplads som er en del af uddannelsen. Ønsker man ikke at tage en uddannelse er det også muligt at tage kurser hvor man lærer specifikke teknikker og færdigheder der er nødvendige for at få en bedre forståelse for sportsverdenen. 

  • Analyse og planlægning af sammensætning af billeder: Det er vigtigt at planlægge og researche hvor atleterne står for at få de bedste actionbilleder. 
  • Brug af fotografiske udstyr og teknikker for at sikre man får den højeste billedkvalitet. 
  • Fotoforbedrende software som fx photoshop, til at retouchere fotografier
  • Vedligeholdelse af sin detaljeret portefølje for at demonstrere sit arbejde og færdigheder. 
  • Kontakt med andre fagfolk som fx grafiske designere, forfattere osv. 

Kompetencer og relevant erhvervserfaring: 
Som sportsfotograf er det vigtigt at have kendskab til sport for at sikre du ved hvilke øjeblikke der er vigtige at fange. Derudover har du også brug for færdigheder såsom: 

  • Interpersonelle færdigheder: Som sportsfotograf er det vigtigt at kunne kommunikere med kunder og atleter for at sikre de får produceret det ønskede resultat.  
  • Opmærksomhed på detaljer er nøglen Som sportsfotograf: Det er vigtigt at fokusere på hver eneste detalje, såsom belysning eller positionering for at skabe overbevisende billeder. 
  • Computerfærdigheder: Dette er en vigtig del af at være sportsfotograf, da man er ansvarlig for billedredigering og postproduktionsarbejde. 
  • Forretningskompetencer: Dette er en vigtig ting at have forståelse for da mange sportsfotografer er selvstændige og derfor skal drive og koordinere deres egen virksomhed.