Mød sportsbranchen: Michael Nyegaard

Går du med en drøm om at arbejde professionelt inden for sportsbranchen? Vi har talt med Teamleder hos DBU København samt underviser på Innovative Sport Management, Michael Nyegaard, og spurgt ind til hans karriere og hans vej ind i sportsbranchen. Da vi snakkede med Michael, arbejdede han som adminstationschef i fodboldklubben Fremad Amager, hvilket interviewet vil komme ind på.

Michaels interesse for sportsbranchen startede i en ung alder, da han som 4-årig begyndte at spille fodbold. Derudover var han allerede dengang særligt fascineret af 100-meter ikonet, Carl Lewis, der ved OL i Los Angeles i 1984 vandt hele fire guldmedaljer.

“Dette var startskuddet til min interesse for sporten generelt”

Vejen ind i sportsbranchen

Michaels karriere bærer tydelige præg af hans store passion for sport, og det har givet ham muligheder, som har styrket hans karriere i sportsbranchen.

“Jeg har altid spillet fodbold, jeg har været kontraktfodboldspiller, og jeg har sideløbende været begunstiget med muligheden for at uddanne mig. Først via 4 år på Team Danmark Gymnasium, og herefter en 2-årig kontoruddannelse i Team Danmark. Jeg har været økonomimedarbejder i Danmarks Idrætsforbund, konsulent i Anti Doping Danmark, Administrator i Dansk Boldspil-Union og Divisionsforeningen, Administrationschef i FC Nordsjælland og senest i Fremad Amager, og nu sideløbende underviser på Innovative Sport Management.”

I dag arbejder Michael, som tidligere nævnt, som administrationschef i Fremad Amager, hvor hans daglige arbejde primært består af kontor administration, og at samarbejde med diverse interne og eksterne interessenter.

Vi spurgte Michael hvad hans største succeshistorie inden for hans karriere har været:

“Det arbejde jeg var med til i FC Nordsjælland, omkring udvikling af unge spillere og efterfølgende følge deres færd i udlandet, og i respektive danske klubber.”

Michaels bedste råd til dem der drømmer om at arbejde i sportsbranchen

Vi spurgte Michael hvad hans bedste råd er til dem som drømmer og en fremtid inden for sportsbranchen – og her var svaret helt tydeligt:

“Innovation er vejen frem, sammen med information. Så søg ny viden, tillæg dig kompetencer, så vil din naturlige passion løfte dig langt.”

Sportsbranchens udfordringer i dag

Afslutningsvist spurgte vi Michael om, hvilke udfordringer han ser for sportsbranchen i dag:

“Det der er udfordringen i sportsbranchen i dag er, at vi ikke tværfagligt er bedre til at samarbejde på tværs af idrætsforbund, og bruge best practice fra de forskellige idrætsgrene. Hvis vi var bedre til at lytte og lære af hinanden, og inddrage eksterne interessenter, hvor deres kernekompetencer vil kunne løfte de sidste 10%. Hvis vi skeler lidt til de store nationer, og deres brug af eksterne interessenter og de store ressourcer der bliver postet i forskellige idrætsgrene, ville vi kunne hapse best practice til at stykke den ideelle branche sammen.”

Drømmer du også om en karriere inden for sportsbranchen? På Innovative Sport Management kommer du gennem 6 moduler helt tæt på branchen og dens vigtigste aspekter.