Michael Piloz: 5 gode råd til dig der vil være sportsdirektør

Drømmer du om et arbejde i sportsbranchen? Vi har talt med sportsdirektør hos Bakken Bears, Michael Piloz, som har samlet sine 5 bedste råd til dig, som gerne vil arbejde som sportsdirektør.

Interesse

“Hvad er det du brænder for? Det er ikke nok at brænde for AGF eller FCK – det bliver du ikke ansat af. Hvad brænder du for arbejdsmæssigt? Hvilken uddannelse og kompetence har du, og hvilket arbejdsmæssigt felt kan du bidrage indenfor? Det bliver kedeligt at arbejde for din yndlingsklub, hvis det ikke sker inden for et felt, der interesserer dig.”

Vær målrettet

“En sportsklub er typisk en organisation, hvor der er få ansatte, og hvor de ansatte skal kunne bidrage med noget, der skaber værdi. Det er typisk at skaffe penge, sportslige resultater eller oplevelser. Der er meget få, der ikke ansættes i en af de funktioner, med mindre du er i en af de helt store klubber, og der er i særdeleshed meget få eventjobs i forhold til antallet af uddannede. Gør dig bevidst om, hvor det du kan, vil bidrage i en sportsklub.”

Start nedefra

“Med mindre du er en levende FCK-legende eller på anden vis har forudsætningerne, så er der kun en vej ind i en sportsklub – start nedefra, måske endda som frivillig eller praktikant. Hvis du er dygtig og heldig, kan du få gjort dig uundværlig.”

Vær klar til at æde og blive ædt

“Ledelsesjobs i en verden med kolleger, engagerede spillere og trænere, agenter samt frivillige, der alle brænder for dit hold og din sport, er jobs der fylder hele tiden. Der er aldrig naturligt lukket ned for henvendelser og overvejelser omkring klubben. Du skal evne at lukke ned ind imellem, så der også er tid til familie og andre interesser – og vide, at planerne hurtigt kan ændre sig alligevel.”

Arbejd!

“Det er vigtigt at gøre sig bevidst, at det kræver rigtig mange timer at have et arbejde i en sportsorganisation. Du arbejder selvfølgelig i den normale arbejdstid, hvor du kan være i dialog med kunder og samarbejdspartnere, og så arbejder du i weekender og på hverdagsaftener, hvor dine kunder har mulighed for at benytte dit produkt. Det er de færreste frivillige, der har respekt for lønnede ansatte, der ikke arbejder hårdt og længe, når de uden at få en krone lægger deres liv i samme klub.”Har du store ambitioner om at arbejde indenfor sportsbranchen, men mangler du et solidt branchekendskab og værktøjerne til at indfri dit potentiale? Så er vores karrierefremmende forløb, Innovative Sport Management, skræddersyet til dig.