Copenhagen Marathon: Løbschef, Lars Nissen

Tilbage i 1980 dannede Sparta Atletik rammerne for Danmarks første maratonløb, Copenhagen Marathon, som bød på en 42,195 km lang rute gennem København. Vi har talt med løbschef, Lars Nissen, om løbets udvikling og hans forventninger til jubilæumsløbet.

Danmarks ældste maratonløb

“Copenhagen Marathon er klart det største og ældste maratonløb i Danmark, og det er en stor Københavner-begivenhed, da løbet også tiltrækker en masse tilskuere langs ruten, og mange butikker og foreninger laver aktiviteter omkring løbet.”

Gennem årene har løbet gennemgået en stor udvikling, både i form af byens generelle udvikling, men også selve organisationen, Sparta, er vokset med opgaven:

“Løbet har gennemgået en kæmpe udvikling igennem de 40 år. De første år var der ikke så mange deltagere, og man gjorde tingene på andre måder dengang. Gaderne var ikke spærret for biler, og det var kun ganske få personer der lavede løbet. Kravene er blevet meget større i dag fra både myndigheder og deltagere, så derfor kræver det også en meget større organisation i dag.”

Derudover prøver Sparta hvert år at videreudvikle løbet, så det bliver ved med at være spændende og interessant at deltage i.

“Vi arbejder altid på at øge deltagerantallet, og vi håber på, at vi stille og roligt kan få vores deltagerantal til at vokse.”

Et succesfuldt event

At afholde et event på størrelse med Copenhagen Marathon kræver god planlægning og koordinering. Lars er løbschef, hvilket betyder at det er ham, som står for den overordnede afvikling af arrangementet. Lars har desuden ansvaret for ruteplanlægningen, kontakten med myndighederne og det rent sikkerhedsmæssige.

Sparta er den primære organisation bag Copenhagen Marathon, men både samarbejdspartnere og frivillige har stor betydning for eventet:

“Både samarbejdspartnere og frivillige er utrolige vigtige for os. Vi har rigtig gode samarbejdspartnere og sponsorer, som bidrager med meget andet end blot penge. Vi har haft mange der har været med i flere år, og dette gør kun værdien endnu højere. De frivillige er selvfølgelig også meget vigtige for os. Vi har over 1000 frivillige i gang til Copenhagen Marathon – så det er absolut en nødvendighed for os at have mange gode frivillige, for at arrangementet kan afvikles.”

Vi har desuden spurgt Lars om han har nogle gode råd til andre, som gerne vil arbejde med planlægning og eksekvering af sportsevents:

“Start i god tid, og vær realistisk omkring jeres ressourcer, både mandskabsmæssigt og økonomisk – og sæt jeres ambitioner efter det. Den bedste reklame I kan gøre for jeres event er, at afvikle det succesfuldt. Så skal deltagerne nok komme igen næste gang. I skal derudover have konceptet på plads inden I går i gang med at ansøge til blandt andet myndigheder osv. – ellers kommer man til at virke useriøs over for dem.”

Den 19. maj 2019

Afslutningsvis har vi spurgt Lars om, hvad han glæder sig mest til når det hele går løs til maj:

“Jeg glæder mig mest til at opleve forløsningen på de mange måneders arbejde, som vi i Sparta har lagt i arrangementet. Copenhagen Marathon er jo også et langt løb, så deltagerne har lagt en masse træning op til løbet. Så jeg glæder mig også til at se alle de personlige sejre og mål der bliver opnået blandt deltagerne, og jeg glæder mig til at se et København der er pakket ind i løb og en masse opbakning langs ruten… og så kommer jeg også til at glæde mig en smule til at det hele er overstået, da det virkeligt er hårdt arbejde at arrangere Copenhagen Marathon.”

Drømmer du om at arrangere store sportsbegivenheder, eller generelt arbejde i sportsbranchen? Innovative Sport Management er et forløb, som kan hjælpe dig med at kickstarte din karriere inden for branchen.