Hvad kan jeg blive? #2: Eventansvarlig

Sportsbranchen favner en bred vifte af jobmuligheder, og udviklingen indenfor branchen gør at der især er et stort fokus på events. Hvad vil det sige at være eventansvarlig? Hvori består dine opgaver, og hvad er det bedste ved jobbet? Det prøver vi, med hjælp fra erfarne branchefolk, at give dig svar på.

Hvad er en eventansvarlig?

I en tid hvor vi hver dag bliver mødt med nye oplevelsestilbud, sætter det store krav til de allerede eksisterende på markedet. Topkampe prioriteres ikke ligeså højt som før, og mange oplever at lægterne er halvtomme. Det betyder til gengæld at der er behov for event magere, der kan gøre oplevelsestilbuddet unikt og interessant for publikum. Fanzoner, pre-event, aktiviteter under kampen, i halvlegen, efter kampen skyder op i den danske sportsbranche.

Hvilke uddannelsesmæssige krav er der?

Det kan være en fordel at tilegne sig viden inden for event management, projektledelse og/ marketing og der er heldigvis mange muligheder for dette: Der findes efterhånden en række uddannelser inden for feltet og der er mulighed for at vælge forskellige niveauer afhængigt af hvad du søger. Leisure Management er en professionsbachelor som kan læses på UCSJ i Roskilde, du kan finde optagelseskravene på deres hjemmeside. Performance Design er en bachelor og kandidatuddannelse fra Roskilde universitet, du kan ligeledes finde optagelseskrav på deres hjemmeside.

Dog er det ikke et krav at have en uddannelsesmæssig baggrund, da det i denne branche også muligt at arbejde sig op fra bunden uden nogen længerevarende uddannelse. Er du dygtig til at holde orden, være struktureret og kreativ, så er du godt på vej.

Hvilke krav er der til en eventansvarlig?

En vigtig del af arbejdet går ud på at finde den rette oplevelse, der passer til kundens behov. Der vil være et stort fokus på tværfaglighed, da planlægningen af et sportsevent kræver at mange forskellige parter er involveret. Som eventansvarlig vil du derfor også komme til at arbejde med økonomi, booking og kontrakter. Som eventansvarlig skal du altså:

  • Være struktureret og god til at holde overblik
  • Have sans for kreativitet og innovation
  • Have overblik og strategiske evner
  • Have godt kendskab til målgrupper
  • Kunne arbejde tværfagligt

Et godt råd fra Kenneth Holm, projektleder for DBU’s eventafdeling:

“Vær tilfreds med kun at have den nødvendige struktur i din planlægning. Accepter at man ikke kan planlægge sig ud af alt. Som udgangspunkt forventer jeg at have styr på 80-90 % af en afvikling og tager resten on-site. Når det kommer til de sidste 10-20 % af planlægningen er det som udgangspunkt meget tidskrævende at have styr på.”

Mulige arbejdsopgaver for en eventansvarlig inden for sport

  • Skabe merværdi for din klub/organisation gennem oplevelser
  • Indtænke events i kampagner og aktiviteter
  • Planlægge og afholde events
  • Holde overblik over din klub/organisations aktiviteter

Spændende sportsevents i 2017

Wings for Life – arrangeres blandt andet af Red Bull

Em i kortbanesvømning – arrangeres blandt andet af Sport Event Denmark

Telenor Copenhagen Marathon – arrangeres blandt andet af Sparta

VM i Stand Up Paddling – arrangeres blandt andet af Cold Hawaii

Du kan læse mere om alle de største sportsbegivenheder i 2017 her.Drømmer du om at skabe store sportsbegivenheder? Læs mere om Innovative Sport Management her.