Kenneth Holm, eventsvarlig i DBU: “Byg dit netværk hele tiden”

På Innovative Sport Management bliver du undervist af kompetente undervisere fra sportsbranchen. Mød Kenneth Holm fra DBU. Kenneth underviser i Event & Sport Management på kurset. Her kan du læse om Kenneths arbejde og finde et par gode råd om arbejdet i sportsbranchen.

Eventansvarlig i et forbund

Kenneth er 32 år og arbejder som projektleder i DBU. Her han ansvar  for eventafdelingen, der blandt andet dækker over DBU Tour, Fanzoner, Finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold, Oplevelsen til landskampe, Hospitality til Landskampe og samarbejdet med kommuner omkring aktiviteter.

Hvordan ser en almindelig arbejdsuge?

For Kenneth er det svært at definere en almindelig arbejdsuge, fordi arbejdet er utrolig sæsonpræget.

“Sommeren handler meget om at afvikle events, hvilket er det samme op til landskampene. I mellemliggende perioder gælder det så om at få planlagt og udviklet nye projekter.” Fortæller Kenneth.

Hvad er vigtigst i planlægningen af sportsevents?

Som ansvarlig for nogle af de helt store sportsevents, har Kenneth stor erfaring med planlægningen af begivenhederne. Men hvad er vigtigt når man planlægger sportsevents?

“Vær tilfreds med kun at have den nødvendige struktur i din planlægning. Acceptér at man ikke kan planlægge sig ud af alt. Som udgangspunkt forventer jeg at have styr på 80-90 % af en afvikling og tager resten on-site. Når det kommer til de sidste 10-20 % af planlægningen er det som udgangspunkt meget tidskrævende at have styr på.”

Dog nævner Kenneth at der kan være undtagelser til dette, hvis fx der er Tv på, eller man har meget prominente gæster til rådighed i en kort periode. Dette kræver dog at man i en afviklingssituation er omgivet af dygtige folk, som selv kan tage initiativ.

Et par gode råd…

Det kan være svært at få en fod indenfor sportsbranchen, men Kenneths råd er at begynde i det små og få lidt erfaring enten som frivillig, i et deltidsjob eller gennem praktik i studie. Det er en kæmpe fordel at man ved lidt om events, hvis det er inden for sportsevents man drømmer om at arbejde.

“Byg på dit netværk hele tiden. Sørg for at møde folk i branchen til foredrag, konferencer, andre events osv. Få deres kontaktdata og gør opmærksom på dig selv på en god måde.”

Kenneth slutter af med et godt råd til dig der skal ud og søge jobs inden for sportsevents:

“Vær bevidst om hvad du vil arbejde med. Lad være med at søge hvad som helst, men gå dedikeret efter dine drømmejobs og gør en dyd ud af at fortælle hvorfor det skal være dig. Ansøgninger i eventbranchen der skiller sig ud, er markant mere værdsat end de formentlig vil være i mange andre brancher.”

Vil du styrke dine jobmuligheder indenfor sportsbranchen? Få opbygget dit netværk og få de rette kompetencer på Innovative Sport Management. Læs mere om forløbet her